Editor choice

Zonne-energie

Zonne-energie is een technologie die vooral op afgelegen plaatsen wordt gebruikt, dus wat is zonne-energie nu precies? Hoe worden zonnepanelen gemaakt?

Zonne-energie is een energievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte en licht van de zon. Deze energie wordt geproduceerd door zonnepanelen, maar ook door zonneboilers en zonnecollectoren. Zonne-energie is duurzame energie. Met zonnepanelen kun je zelf elektriciteit opwekken. Het installeren van zonnepanelen kan best lastig zijn, daarom kun je dat beter aan een vakman overlaten.

Woon je in een huis met een goed georiënteerd dak? Dan kun je zelf energie opwekken. Dit doe je met zonnepanelen, zonneboilers of zonnecollectoren. Het is lastig om de juiste keuze te maken tussen de verschillende mogelijkheden. Er zijn veel verschillende aanbieders en diverse producttypes die elk specifieke voordelen hebben.

Geld besparen op je energierekening?

Wil jij ook geld besparen op je energierekening? Dan is een zonnepanelensysteem de oplossing. Wist je dat Nederland elke dag 10% meer zonlicht ontvangt dan Frankrijk? Genoeg voor jouw huishouden om op een duurzame manier warmte en elektriciteit te genereren. Zeker als er wordt gekookt of douche je, gebruikt jouw huishouden veel energie. Deze kosten maak je goed met zonnepanelen. Rondom de middag produceren ze het meeste stroom, maar op minder zonnige dagen kun je nog veel energie opwekken.

Belasting zonnepanelen terugvragen

Over de investering in zonnepanelen en de installatie is btw verschuldigd. Als u zelf zonnepanelen heeft geïnstalleerd en nog geen btw-teruggave heeft aangevraagd, is het tijd om in actie te komen. U moet zich dan wel als startende onderneming inschrijven bij de belastingdienst.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de registratie van uw onderneming werkt en hoe u zich kunt aanmelden voor uw btw-teruggave.

Zonnepanelen, waar moet ik op letten?

Zonnepanelen kunnen je veel geld besparen. Je verdient de investering in een paar jaar terug. Het is aantrekkelijk om zelf energie op te wekken, maar het werk moet wel goed gedaan worden. Door het controleren van referenties kun je erachter komen wat eerdere klanten van een installateur vinden. Het is belangrijk dat de installateur gecertificeerd is. Lees meer op RVO.nl

Een zonnepaneel of een pv-panel is een speciale constructie van diverse materialen en lagen die uitgebreid getest is op sterkte, gebruiksgemak en duurzaamheid. Eén zonnepaneel kan bij voldoende buitenzonlicht tot een vermogen van 300 watt leveren. Afhankelijk van het aantal zonuren in ons land, kun je met een zonnepanelensysteem 200 à 300 kWh per jaar opwekken.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

De meeste mensen hebben geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Alleen als de woning een rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument is, of in een beschermd stads- of dorpsgezicht ligt.

Voor zonnepanelen met een opwekcapaciteit van ten hoogste 10 kiloWatt is geen omgevingsvergunning nodig, voor meer dan 10 kiloWatt wel. Een omgevingsvergunning wordt wel verleend als de ondersteuning van de pv-panelen minimaal 2,5 meter boven het maaiveld blijft en als ze niet hoger zijn dan de hoogte van het dakvlak. Als je bij een monumentale villa wil zonnepanelen plaatsen, moet je tenminste 50 meter inbrengbare afstand houden tussen jouw dak en dat van je buren.

Aanmelden bij je energieleverancier

Nadat je jouw zonnepanelen hebt laten installeren, dien je jouw panelen aan te melden bij jouw energieleverancier. Jouw energieleverancier zal deze informatie gebruiken om te controleren of jij voldoet aan de eisen van de zonnepanelen terugleverregeling. Aanmelden op www.energieleveren.nl duurt ongeveer 5 minuten en je kunt direct beginnen met energie terugleveren.

Subsidie aanvragen

Na de installatie van jouw zonnepanelen dien je een SDE-aanvraag te doen om ervoor te zorgen dat je recht hebt op de subsidie en op de productie van jouw stroom. Als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd, moet je deze aanmelden bij jouw energieleverancier. Je ontvangt dan een persoonsnummer dat gekoppeld is aan jouw zonnesysteem. Dit nummer wordt door je leverancier in het systeem opgenomen en is verplicht om met de SDE+-regeling mee te doen.

Dit kun je aanvragen bij jouw energieleverancier.

Vraag naar zonnepanelen enorm gestegen


10.2 Important
Het aantal huishoudens met zonnepanelen is de laatste jaren sterk gestegen. Dit komt omdat de prijzen van zonnepanelen flink zijn gedaald en de panelen steeds efficiënter worden. Ten opzichte van 2011 is het aantal huishoudens dat geregistreerde zonnepanelen heeft vervijfvoudigd.
3.5 Totale Score

6.9Gebruikers’ score
Design
7
Usability
7
Price
6.8
Features
7
Uw recensie toevoegen  |  Lees recensies en reacties

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Duurzaam
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart