Duurzaam energie

Duurzame energie is de aanduiding voor een milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken. Er zijn verschillende soorten duurzame energie, zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, aardwarmte, vergroende stroom en biogas. Duurzame energie is niet schadelijk voor het milieu en wordt geleverd door hernieuwbare of onuitputtelijke bronnen.

Editor choice
223
Zonne-energie
1189

Zonne-energie is een energievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte en licht van de zon. Deze energie wordt geproduceerd door zonnepanelen, maar ook door ...

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie, ook wel hernieuwbare energie genoemd, is energie die op een milieuvriendelijke manier wordt gewonnen uit bronnen die niet kunnen worden uitgeput. Bijvoorbeeld de zon, de wind of met waterkrachtcentrales. Deze energie kan niet opraken, anders dan fossiele brandstoffen. Duurzame energie wil ook zeggen dat je minder CO2-uitstoot krijgt.

Duurzame energie in Nederland

Bij het energieakkoord zijn afspraken gemaakt over de groei van duurzame energie in Nederland. Nederland moet in 2023 14 procent van het totale energieverbruik duurzaam opwekken. Nu komt de duurzame energie nog voor 9 procent van ons energieverbruik. 

We moeten dus nog flink groeien om aan het doel te voldoen. Om deze uitdaging te behalen moeten we op alle vlakken hieraan gaan werken. Zowel overheid als bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties moeten het uiterste best gaan doen om de doelstelling te bereiken.

Duurzame energie vergelijken

Wij helpen je graag met het vergelijken van duurzame energie. We zorgen ervoor dat je vergelijkbaar aanbod in één overzicht te zien krijgt. Zo bespaar jij tijd en vind je alleen de deals die bij jou passen. Vul je gegevens in en ga direct naar de duurzame energieaanbieders!

Duurzaam
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart